Může být něco více minimalistického, než ikonická dolarovka? Kousek kůže, spona na bankovky, případně ještě přihrádka na pár mincí nebo kreditních karet. Kam až spadá historie této praktické kožené peněženky? Dozvíte se v našem článku.

Historie

V druhé polovině 19. století se na území USA rozšířily papírové dolary a tamní občané si lámali hlavu, jak udržet bankovky pospolu. Ruličky bankovek po kapsách byly nepraktické. Mohlo totiž dojít k poškození bankovek. Přitom by stačilo jen pevnější ochranný obal, který by bankovky ochránil. Pár chytrých hlav se dalo dohromady a díky tomu vznikla legendární dolarovka.

Vzhledem k tomu, že minimalismus opět frčí, jsou i praktické dolarovky opět v kurzu.

Materiál

Právě materiálu, ze kterého je dolarovka vyrobena byste měly věnovat největší pozornost. Pokud chcete investovat do kvalitní dolarovky, bude pravděpodobně vyrobena z hovězí kůže. Můžete se setkat i se syntetickými materiály, ale ty nejsou natolik vyhovující. Kožené dolarovky mají však nespornou výhodu, protože jsou odolné vůči poškození a navíc elegantní. Kůže vám tedy životnost výrobku prodlouží na pěknou řádku let.

Dolarovka jako dárek

Pokud chcete někoho potěšit nebo vybíráte dárek pro svého partnera k důležitému výročí, můžete dolarovku povýšit na bezkonkurenční dárek. Asi si říkáte: „Jak?“. Jednoduché. Využijte možnosti personalizace vašeho produktu. Do peněženky si můžete nechat vyrýt iniciály, jméno potomka nebo třeba datum sňatku.

I u dolarovek je z čeho vybírat. Můžete zvolit klasickou dolarovku pouze se sponou na bankovky, případně takovou, která má jednoduchou kapsu na mince. Některé dolarovky mají dokonce ve vnitřní části obalu několik přihrádek na kreditní karty a doklady.

Málokterý výrobek si svou popularitu udržuje tak dlouho, jako právě nenahraditelná dolarovka. Už téměř dvě století se jedná o elegantní módní doplněk, který nesmí chybět v šatníku žádného muže. Mrkněte na naši nabídku dolarovek a ulovte svůj kousek i vy.

Minimalismus je oblíbený jak u mužů, tak i u žen.

Jaké celebrity mají rády minimalismus?

  • Emma Watson: Britská herečka a aktivistka Emma Watson se často objevuje v jednoduchých outfitech, které zdůrazňují její přirozenou krásu.
  • Meghan Markle: Americká herečka a vévodkyně z Sussexu Meghan Markle je známá svým elegantním a jednoduchým stylem, který kombinuje klasické a moderní prvky.
  • David Beckham: Bývalý fotbalista a módní ikona David Beckham má v posledních letech tendenci nosit minimalistické outfity, které zdůrazňují jeho postavu a jednoduchost.
  • Gigi Hadid: Americká modelka Gigi Hadid se také rozhodla přejít na minimalistický styl, který zdůrazňuje její přirozenou krásu a jednoduchost.
  • Alicia Vikander: Švédská herečka Alicia Vikander se často objevuje v minimalistických outfitech, které zdůrazňují její krásu a elegance.